Försäljningsvillkor

Välkommen till vår webbshop. Tack för att Du är här.

Om Du har kommit hit, är för att Du behöver hjälp med Ditt fordon. Vi är här tack vare Er och kommer att göra vår bästa för att hjälpa Er och därför ber vi Dig läsa noga våra allmänna villkor innan Du fortsätter med Din beställning.

I våra villkor har vi försökt förklara för Dig hur och när kan vi hjälpa Dig. Vi hopas på att Du ska känna Dig trygg när Du handlar hos oss och att Du verkligen kan spara eller tjäna pengar med våra produkter.

Leveranstid:

Vi har fraktfritt leverans för många av våra produkter.

De flesta av våra produkter skickas från vårt lager i Hong Kong men många går att välja att skicka från våra leverantörer i Europa  direkt hem till dig. (Fråga oss först om vi har lager i Europa)

Leveranstiden är 3-7 arbetsdagar med DHL, FEDEX , UPS eller med annan kurir på 10-20 arbetsdagar.

OBS! Om ditt område är DHL, FEDEX eller UPS avlägset, kommer din beställning att skickas med EMS eller annan kurir och då kan det ta upp till 20 arbetsdagar.  Vi reserverar oss mot längre leveranstid p.g.a andra omständigheter utom vår kontroll.

OBS! Vi återbetalar inte beställningarna som inte blir mottagna eller uthämtade av kunder. Dessa beställningar kommer att förstöras av DHL, FEDEX, UPS och skickas aldrig tillbaka till oss, så du som kund är ansvarig för att vara hemma vid leveransen eller hämta beställningen hos DHL, FEDEX eller UPS på bestämd tid.

Pris och frakt

Våra priser visas exklusive moms. Från och med 1 juli är du själv ansvarig för att de varor som du beställt från länder utanför EU förtullas och att moms betalas för dem. Du får besked från Posten eller transportfirma om försändelser som behöver förtullas.

För varor som skickas från Europa behöver du inte betala moms eller tull.

Även om du ser priser i Svenska kronor är våra standard priser i USD så när du betalar till vår Paypal kommer priset att växlas till USD och vi står inte för växelkursen hos din bank eller Paypal. Detta gäller även vid återbetalningen av ångerrätt, ångrade order eller utgående varor.

DHL ,FEDEX eller UPS sköter allt tulldeklaration så du som kund behöver inte kontakta tullen.

Betalningssätt

Hos oss kan du betala via  Paypal kortbetalning.

Du behöver inte ha ett Paypal konto för att betala med Paypal . Med Paypal kortbetalning kan du betala direkt med kort, VISA, MASTERCARD genom att välja “Betala med kort” i paypal sidan så hänvisas du till Paypal kortbetalning. Spara tid och pengar. Hos oss är det gratis att betala med Paypal.

Vi skickar inte något papper kvitto eller faktura till våra kunder. Du får ett elektroniskt kvitto med orderbekräftelsen på din beställning.

Ångerrätt:

Återlämningen av produkter (ej reservdelar eller verktyg som har använts) får ske senast 14 kalenderdagar från det att du har tagit emot varan enligt distansavtalslagen, varvid återlämningsavgift utgår med 20% av det sammanlagda priset för att täcka kostnader för hantering av returer och för värdeminskning av produkten. OBS vid återbetalningen av ångerrätt och ångrade order brukar  Paypal inte återbetala avgiften som de tar vid betalning.

Ångerrätten kan endast åberopas på lagervaror och bara om varan (även förpackningen t.ex original kartonger, manualer, CD skivor, tillbehör m.m.) är i väsentligt oförändrat skick och oanvänd.

Viktigt! Om du är osäker på varans egenskaper och funktioner, kontakta oss via skype innan du lägger beställningen för att ångerrätten kan inte användas när du redan beställt en beställningsvara eller har använt eller försökt använda varan.

Det är du som köpare som betalar för returfrakten fram till oss eller till våra underleverantörer när du ångrar ett köp. Returnera inte varan utan att kontakta oss först och du fått ditt returnummer. Du som återlämnar varan ansvarar för varan tills den har anlänt till oss eller till våra underleverantörer.

Garanti

Produktgarantin och fabriksgarantin gäller uppkomna funktionsfel inom 1 år från inköpstillfället om inte annat anges, handhavandefel eller inställningsfel omfattas inte. Vid handhavandefel eller felaktig inkoppling debiteras undersökningskostnad, detta gäller även då fel inte kunnat konstaterats eller då felet orsakats av kunden. Fel uppkomna vid egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten omfattas inte. Garantin omfattar ej transport- eller resekostnader, frakten mm.
Om produkten ska bytas på garanti är det du som köpare som står för returfrakten fram till oss eller våra underleverantörer (OBS! Vi byter inte en produkt för en annan och detta gäller även lagervaror).

Vi säljer inga mjukvaror, bara hårdvaror om inte annat anges. Mjukvaror för de flesta av våra felkodsläsare fungerar under Windows XP om inte annat anges.

OBS! Vi säljer utrustningar som justerar mätarställningen och original data på olika fordon men även om din modell står i stödlistan som finns med i beskrivningen av produkten kan vi inte garantera att det kommer att fungera med just din modell. När du ändrar mätarställningen på ett fordon gör du det på engen risk och det är mycket som ska stämma för att utföra operationen rätt. Det minsta felet kan orsaka att fordon inte startar och det kan vara ett dyrt äventyr. Därför brukar vi inte rekommendera eller ge support för sådana utrustningar och tar inget ansvar för skada du kan tillföra till ditt fordon genom användande av våra produkter.

Förändring av tjänst och hemsida

OBD Diagnostics förbehåller sig rätten vidtaga förändringar av hemsidan och tjänsten avseende struktur, omfattning, samt funktion. Vi reserverar oss mot skrivfel. Bilderna på hemsidan ska ses som beskrivande och kan skilja sig från varans riktiga utseende.

Tvist

Tvist angående tolkning eller tillämpning av avtal och därmed sammanhängande rättsförhållanden skall avgöras på spanska/Engelska/svenska språket, enligt lag vid allmän domstol.